Extreme Terrain
4x4Wire Trail Talk Forums: Jeep, Toyota, Mitsubishi, Pajero, Isuzu, Kia, 4WD, 4x4, SUV, Off-Road and OutdoorWire Forums


Search

Recent Posts on TrailTalk
Gen 1 tranmission fluid
by OldColt - 08/12/22 10:10 AM
OG folks chime in!
by MarkG - 08/10/22 04:39 PM
suzi the psychic
by rascott - 08/07/22 05:28 PM
LED Headlights
by 87Raider - 08/06/22 04:23 AM
The End is Near
by rxinhed - 08/02/22 01:23 AM
Support 4x4Wire
New Topics on TrailTalk
Gen 1 tranmission fluid
by ybakos - 08/11/22 06:00 PM
LED Headlights
by 87Raider - 08/06/22 03:43 AM
The End is Near
by 4x4Wire - 07/19/22 06:07 PM
OG folks chime in!
by PajEvo - 03/07/21 03:45 PM
suzi the psychic
by - 03/26/10 06:59 AM
4x4 Gallery
Photos of rig
Attila
99 Monterrible Sport
Scar the Cylon Raider
Mercenary Sergeant: Code Name "Sapphire"
More News on the 'Wire

4x4Voice
4x4Wire
MUIRNet-News
OutdoorWire
Who's Online Now
0 registered members (), 93 guests, and 6 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums37
Topics138,279
Posts1,081,774
Members15,265
Most Online907
Dec 28th, 2019
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
'93 grand??? #916118 11/16/08 05:34 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 5
P
pineymike Offline OP
Need a Spot
I'm at my wits end! I swaped motors in my sons '93 grandcherokee now it won't start! no spark it seems like it turns on then the auto shutdown turns it off! Any sugestions?Any one had a similar problem? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

From the Off-Road World
Re: '93 grand??? [Re: pineymike] #916119 11/17/08 06:00 PM
Joined: Oct 2002
Posts: 466
jstritec Offline
Mudrunner
My dad had some trouble with the ASD on his 97.
Might wanna run some tests as shown here:
http://www.justanswer.com/questions/1f5mw-1993-grand-aggravating-start
Josh



80 CJ-7.
It runs
Re: '93 grand??? [Re: jstritec] #916120 11/20/08 02:17 PM
Joined: Nov 2008
Posts: 5
P
pineymike Offline OP
Need a Spot
YEAY!!! <img src="/forums/images/graemlins/lol.gif" alt="" /> figured it out{actually a friend of mine is a jeep tech at a dealership!!!}The wire for the crank senser at the back of the engine was pinched between the engine&bellhousing causing it to short to ground&not send any signal so the ecm shut every thing down!!! <img src="/forums/images/graemlins/notooth.gif" alt="" />Turns out it's a comon problem with this engine on swaps and even the tech's at dealers doit on ocasion???the fix is cut the wire&replace the sensor{not easy as it sounds but easier than pulling the engine back out!} <img src="/forums/images/graemlins/rolleyes.gif" alt="" />SE YA IN DA WOODS!!!


Moderated by  4x4Wire 







4x4Wire Social:

| 4x4Wire on FaceBook |


OutdoorWire, 4x4Wire, JeepWire, TrailTalk, MUIRNet-News, and 4x4Voice are all trademarks and publications of OutdoorWire, Inc. and MUIRNet Consulting.
Copyright (c) 1999-2019 OutdoorWire, Inc and MUIRNet Consulting - All Rights Reserved, no part of this publication may be reproduced in any form without express written permission
You may link freely to this site, but no further use is allowed without the express written permission of the owner of this material.
All corporate trademarks are the property of their respective owners.

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3
(Release build 20190728)
PHP: 7.4.30 Page Time: 0.024s Queries: 15 (0.009s) Memory: 2.8586 MB (Peak: 3.1927 MB) Data Comp: Off Server Time: 2022-08-16 04:57:59 UTC
Valid HTML 5 and Valid CSS